Завдання 1. У мишки в двох комор 80 зерняток. Якщо вона перетягне з однієї Кладо

Завдання 1. У мишки в двох комор 80 зерняток. Якщо вона перетягне з однієї комори в іншу 20 зерняток, то зерняток стане порівну. Скільки зараз зерняток в кожній коморі. задача 2 У Тані 30 рублів, у Зої 40 рублів. Скільки пиріжків з 7 рублів вони зможуть купити.

математика 3б

  • 80-20 = 60зерн
    60: 2 = 30 порівну
    30 + 20 = 50 зерен в інший комори
    відповідь в 1 комори 30 зерен у 2 комори 50 зерен

    30 + 40 = 70р разом
    70: 7 = 10 пиріжків
    відповідь 10 пиріжків вони можуть купити

  • 80: 20 = 4
    Відповідь: в кожної комори по 4 зерна
    завдання 2 
    1) 30 + 40 = 70
    2) 70: 7 = 10
    Відповідь: по 7 рублів вони можуть купити 10 пиріжків